Szerdai szabadidős foglalkozás és Feltöltő ÉnIdő gondozóknak.

Sérült felnőttek foglalkoztatása

Foglalkoztatásra járnak hozzánk fiatal, felnőtt sérültek. Nem csak a helybéli, hanem a környék településeiről is összegyűlnek az alapítvány székhelyén. A találkozások, a foglalkozások, a kézművesség igazi csapattá kovácsolták a résztvevőket. A résztvevők programját szociális munkás szakemberünk állítja elő és vezeti le.

„Sérülten is meg tudom csinálni" – Képzés az önállóbb életért

A Pro Educatione Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat támogatásával megkezdődhetett a sérültek képzése. A képzések időtartama összesen 4 hónap. A képzések csoportokban, a képességeknek megfelelően zajlanak öt különböző témában: varrás, nemezelés, kerámiázás, gyertyaöntés, photoshop-képzés (bögre-/pólónyomtatás), kommunikáció. Sérültjeinket képességeiknek és érdekeltségi körüknek megfelelően soroltuk be a különböző képzésekre. Az általunk megfogalmazott képzés a környéken az egyetlen lehetőségük a mesterség-tanulásra.

 

Sportnap

2014-ben másodszor rendeztünk sportnapot a fogyatékkal élőknek. A székelyudvarhelyi sportcsarnok adott otthont az egynapos rendezvényre, ahol több mint 130 résztvevő „sportol".

„KiSérŐ" tábor

 

A „KiSérŐ" tábor célja, hogy a sérült gyermeket nevelő családok (szülők, testvérek, sérültek) találkozzanak, szakmai előadásokat hallgassanak, tapasztalatot cseréljenek, kikapcsolódjanak.

Őrangyal tábor

Az Őrangyal tábor a szentegyházi, lövétei, kápolnásfalusi fogyatékosok évközben történő találkozásaik betetőzése. Egy hetet tölt együtt a csapat a Szent Gellért Rehabilitációs Házban.