Elérhetőségek

Szentegyháza, Tavasz u. 24 sz.
Székelyudvarhely

Petőfi Sándor u. 7 sz.
Tamási Áron u. 3 sz.

Tel/fax: +4-0745251341

              +4-0266246020

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: www.facebook.com/

szentgellert.alapitvany


Ifi – Ifjúsági program

Fizikai sérült és egészséges fiatalok heti találkozója

 Az együttlét alkalmával mély beszélgetésekre, filmnézésre, alkotásra kerül sor. A lelki nevelés célja, hogy a fiatalok és a mozgásukban korlátozottak találkozzanak és értékesen töltsék el szabadidejüket, keresztény értékek mentén. Az Ifi-tali két helyszínen történik: a Szent Gellért Alapítvány székhelye és a Jézus Szíve Plébánia ifiháza.

 

Szent Imre Társulat

Fiatalok csoportja, akik időt és energiát nem sajnálva misztériumjátékokat tanulnak be és adnak elő. A próbák, az előadások élményei közösségé alakítják a fiatalokból álló csapatot. A Társulat célja az, hogy előadásuk lelkileg megérintse és hitében erősítse a nézőt. A misztériumjátékok fő témája a keresztény ünnepkörök, illetve a magyar szentek élete. Fő előadása a Passió, Jézus szenvedéstörténete, amely egy 36 perces előadás. Az önkéntesekből álló amatőr színtársulatnak weboldala is van: www.szentimretarsulat.wix.com/passion
A Szent Imre Társulat 2015-ben tagja lett az EuróPassiónak, amely az európai Passiójátékokat összefogó ernyőszervezet.

 

Iskola másként

14-18 éves diákoknak programot kínálunk az Iskola Másképp hét alatt. Az Alapítvány székházába érkező osztályok betekintést nyernek az alapítvány életébe, továbbá találkozhatnak mozgássérültekkel, akik az Alapítvány célcsoportját képezve, mesélnek arról, hogy "másképp" is lehet élni, saját életük tapasztalataiból hozva példákat.

 

Rólam beszélsz?! –hétvége kamaszoknak

A téli vakációban „beköltöznek" a 14-18 év közöttiek az Alapítvány székházába, hogy jó hangulatban „kibeszéljék" a nagyvilág problémáit. A program célja, hogy a kamaszok, fiatalok keressék és megtalálják azokat az értékeket, amelyek nyomán építhetik jövőjüket.

 

Ifi Zenekar

Az ifizenekar egy keresztény ifjúsági csoport, amelynek fő célja, hogy népszerűsítse a keresztény értékrendet és a keresztény ifjúsági gitáros, hangszeres zenét a 14 – 30 év közötti fiatalok körében. A csoport a szentegyházi Szent Gellért Alapítvány keretein belül működik. A zenekar létszáma 15 – 20 fő. Tagjai 16 – 32 év közötti fiatalok. A zenekar többszólamú kórusból és kisebb létszámú hangszeres csoportból áll össze. A zenekarban előforduló hangszerek: Fuvola, hegedű, klarinét, zongora és gitárok. A csoport fő tevékenysége ifjúsági szentmisék kezdeményezése és az azokon történő zenei szolgálat. Emellett vállalunk zenei szolgálatot esküvői szentmiséken is.

 

Tükör-kép önismereti tábor kamaszoknak

Az egy hetes júliusi tábor önismereti-, bibliás- és művészeti programokból épül fel, legfontosabb céljának tekintve a kamaszok lelki, szellemi nevelését. A tábor korszerű kellékek, megfelelő módszerek és elkötelezett szakemberek, illetve önkéntesek segítségével zajlik.

 

Ifi Lelkigyakorlat

A Szent Gellért Alapítvány Ifi csapata „tanévnyitó” tematikus lelkigyakorlatot szervez szeptember első hétvégéjén. Az együtt-gondolkodást, az elmélkedéseket, az imákat jezsuita novícius vezeti. A projekt a 16 év feletti fiatalokat célozza meg.

.

 

"Tiszta divat" tábor fiatal lányoknak

A tábor célja, hogy a 14-17 éves kamasz lányoknak kapaszkodót nyújtson abban, hogy hogyan egyeztethető össze a keresztény értékrend és a mai modern társadalom. Olyan témákat érintünk a táborban, mint pl.: alázat, női példaképek, kreativitás, értékek, önismeret, önbecsülés.

Minden napnak van egy adott témája, amelyeket más-más módszerekkel közelítünk meg. Az élményalapú imák és elmélkedések mellett, a táborban helyet kapnak a szabadidős tevékenységek, a kreatív foglalkozások, a csapatépítő játékok.

 

Márton Áron Imatúra - Gyalogtúrás lelkigyakorlat a természetben

Minden év júliusában megszervezésre kerül a Márton Áron imatúra. A program célja, hogy az Istent és önmagukat kereső fiataloknak utat mutasson hivatásuk megtalálásában. A kísérők: jezsuita szerzetes és ignáci lelkiségű vezetők. Az érdeklődők bővebben informálódhatnak a https://www.facebook.com/martonaron.imatura oldalon.

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Adószám: 4466853
Bankszámlaszámaink:

Román Kereskedelmi Bank, Szentegyházi fiók (B.C.R. Ag.Vlahita)

Swift kód: RNCB ROBU
RON:RO68RNCB0158015355030001
EUR:RO14RNCB0158015355030003