Locşor de artizani

Fundaţia organizează la sediu cu frecvenţă de o lună Locşorul de artizani. Scopul activităţii de artizanat este să completeze lucrul manual învăţat la şcoală, precum şi de a prezenta tehnicile şi îndeletnicirile vechi-noi, ca fiecare copil să se regăsească şi să se autodescopere în creativitate şi în bucuria creaţiei. Principalele caracteristici ale activităţilor sunt diversitatea şi noutatea. De la forme simple de artizanat până la tehnici mai complexe „gustăm" din fiecare. La activităţi participă elevi din şcoala localităţii şi din şcolile din împrejurimi, în jur de 35-40 de copii.

 

Concurs de desene de Crăciun şi de Paşte

Pregătindu-ne de sărbători anunţăm în fiecare an în şcolile din localitate şi din împrejurimi concursul de desene tematic. Numeroase lucrări frumoase sosesc la fundaţie, în jur de 500 de elevi primesc diplome sau pachete cadou. Afişăm desenele în bisericile romano-catolice din localitate şi din împrejurimi, astfel toată lumea poate admira lucrările copiilor.


 

Expoziţia „în aşteptarea îngerului"

În 2012, după vis, concepţie şi multă colectă s-a realizat pentru prima oară expoziţia de Crăciun „În aşteptarea îngerului". Am pregătit la sediul fundaţiei în săptămânile dinaintea sărbătorilor o expoziţie de mai mult de 450 de obiecte. Decoraţiuni de crăciun, accesorii, îngeraşi, moş crăciuni, cerbi, oameni de zăpadă, lumânări, pomi de crăciun, grajdul din Betlehem îi aşteaptă pe vizitatori. În timp de două săptămâni mai mult de 500 de oameni vizitează expoziţia.

 

Tabăra imagine în oglindă

Tabăra de o săptămână din luna iulie constă din activităţi de autocunoaştere, de studiu al Bibliei şi de artă având ca principal scop educarea spirituală şi intelectuală a copiilor. Tabăra se desfăşoară cu ajutorul accesorilor moderne, a metodelor adecvate şi a specialiştilor dedicaţi precum şi a voluntarilor.

Tabăra de limba engleză şi de Biblie

Acest program este organizat pentru copii între vârstă 7-14 la sediul fundaţiei, astfel copii zilnic, 5 zile, după activităţi deplasându-se acasă. Programa tabărei este împărţită în două părţi, dimineaţa lecţiile de engleză domină, iar după amiază cunoştiinţele din Biblie, scurte istorisiri din Biblie. Desigur nu lipseşte buna dispoziţie, bucuria, jocurile de grup, activităţi manufacturiere din cuprinsul programului, și voluntari internaționale.